Lage weerstand

Wat te doen als je constant ziek of niet lekker bent?

Meer over te weinig weerstand

Je hebt wel een van die periodes dat de griep en verkoudheid maar niet overgaan. Of dat je ineens last krijgt van ontstekingen, schimmelinfecties of een koortslip. Dat allemaal kan behoorlijk lastig en belastend zijn en je belemmeren in je dagelijks leven. Het is ook een teken. Een teken dat er iets niet helemaal lekker gaat van binnen. Tijd om actie te ondernemen.

Het afweersyteem in de knoop

Je afweersysteem bestaat uit witte bloedcellen die ervoor zorgen dat infecties geen kans krijgen. Stress, slecht slapen, hormonen, medicatie: het zijn allemaal mogelijke oorzaken voor verminderde werking. De Chinese geneeskunde bekijkt dit daarnaast vanuit het perspectief van levensenergie: Stokt de energie, dan stokt jouw afweersysteem.

Wat kun je eraan doen

Als kind leer je al: ben je ziek, dan moet je goed eten en drinken. Dus ook nu weet je wat te doen: sinaasappels met vitamine C, gezond voedsel, weinig koffie of alcohol. Misschien heb jij je eigen remedie gevonden die jou helpt bij verminderde weerstand. Ook zijn er reguliere medicijnen voor als het moet. Heb je echt een lage weerstand, dat helpt dit maar ten dele. Want is het symptoom bestreden, dan komt er vanzelf weer wat nieuws. Tijd voor een grondige aanpak.

Een energieke afweer

Een behandeling vanuit de traditionele Chinese geneeskunde gaat terug naar de bron, jouw energie. Wat zijn de plaatsen in jouw lichaam waar het blokkeert of te traag stroomt? Die worden aangepakt en gestimuleerd, zodat die energie weer op gang kan komen en alle plaatsen in je lichaam goed kan bereiken. Daarnaast helpen goede voeding en voldoende slaap ook een handje.